Накладення на сайт

Груші

Грушу почали культивувати в Китаї та Малій Азії, вважають науковці. Китайці вирощували грушу ще за 1 тис. років до Р.Х. Походження культурних рослин фантастично цікаве. Якось мірою воно відтворює історію всього людства: коли й де стали землеробами, що їли, що пили, які мали ритуали, як мігрували, з ким торгували, де пролягали маршрути… Ще одна фантастична річ про рослини — це народні назви. От, наприклад, груша бера. Слово,Читати даліГруші

Міст у Вроцлаві

Вроцлав — готика у склі хайтеку

Місто на межі культур, Вроцлав так само перебуває й на межі епох. Готичні собори тут відбиваються у склі й хромі офісних центрів. Для когось Вроцлав — це місто, де ховаються гноми, точніше, краснолюдки. Для поляків — це місто традиційно найжахливішої в Польщі різдвяної ялинки :))) Для мене — це місто, яке можна перейти пішки й не знудитися. Красиве, контрастне, старе і сучасне водночас. Під Вроцлавом є абсолютноЧитати даліВроцлав — готика у склі хайтеку

Засніжений барбарис

Перший сніг у саду

Щоб відволіктися на мить від новин і трохи видихнути, погляньте на нашу маленьку Нарнію в садку. Барбарис, іще в багряному листі, остання ніжна троянда і горда хризантема вкрилися першим на Київщині снігом.

Червоні дуби

Осінь 2022 року: пейзажі

Дуб червоний (Quercus borealis) — родом із Північної Америки. Любить воду, але не любить мокрих ґрунтів із застоєм води, тому його можна побачити вздовж річок, але на пагорбах. На широті Київщини стає жовтим у першій половині жовтня, а червоним — у 20-х числах. Розкішний, видовищний, фотогенічний. Натрапити на червоний дуб в Україні можна в дендропарках, дендролісах і парках. Осінь — це час макро і ретро. Усі ці павутинки,Читати даліОсінь 2022 року: пейзажі

Крокуси

Крокуси

Crocus Крокуси — зачаровані квіти. Я в цьому майже переконана. По-перше, мені ніколи не вдається їх нормально сфотографувати (а я намагаюся це зробити понад десяток весен). По-друге, вік крокусів дуже короткий. Здається, ці квіти лише на день чи два вигулькують із Середзем’я чи Нарнії, а тоді відлітають назад, лишаючи по своїй з’яві лиш порожню суху оболонку. Геть не дивно, що саме шафран — це найдорожча у світі спеція. Звісно, не той шафран, що ростеЧитати даліКрокуси